מיכאל וידל: "אני גאה בתושבי רמלה על רוח ההתנדבות והסיוע לתושבים הנפגעים".
מיכאל וידל: "אני גאה בתושבי רמלה על רוח ההתנדבות והסיוע לתושבים הנפגעים".
פורסם בתאריך:
גל השריפות שהיכה במדינת ישראל שינה את שגרת חיינו. בזמן שכולנו נצמדנו לטלוויזיה ולטלפונים הניידים על מנת לקבל עדכונים מהשטח, סמנכ"ל מנהל הארגון ברשות שדות התעופה וחבר מועצת העיר רמלה, מיכאל וידל, עקב מקרוב אחר המתרחש.
גל השריפות אשר השתולל ברחבי הארץ בשבוע שעבר זעזע את כולנו. עשרות אלפי תושבים פונו מביתם מבלי לדעת אם יש להם לאן לשוב וכן מאות נפגעים פונו לבתי החולים. בזמן שמרבית העיריות והמועצות האזוריות בארץ פתחו דלתם וקראו לתושבים הנפגעים להתארח אצלם, ברמלה התושבים לא חיכו להודעה רשמית מהרשות המקומית והחליטו לפעול על דעת עצמם.
מיכאל וידל: "הסיוע הגיע מקרב תושבי רמלה עצמם. ראיתי זאת ברשתות החברתית ובהודעות סמס שונות של תושבים שבאופן עצמאי הזמינו נפגעים לביתם והציעו להם ללון אצלם. זוהי רוחה האמתית של הקהילה החמה ברמלה, הכנסת אורחים, ערכיות והירתמות לזולת".
את רוח העזרה והעידוד שספג וידל מתושבי רמלה הוא לקח איתו לרשות שדות התעופה. שם, הנהלת הארגון החליטה לסייע לכוחות ההצלה עם צוות מיוחד. בנוסף, במשך השרפה פעלה ברשות שדות התעופה מערכת המראות ונחיתות ייחודית למטוסי ההצלה אשר הגיעו מיוון, קרואטיה, איטליה, רוסיה וקפריסין. "במונחים רבים השריפה הזאת הייתה קשה יותר מהשריפה בכרמל. באסונות לאומיים בסדר גודל שכזה על כל הגופים להירתם למשימה. אני שמח שהיינו מוכנים ושכוחות ההצלה תיפקדו על הצד הטוב ביותר". עוד הוסיף וידל:"הגיבורים האמתיים במקרה זה הם לוחמי ולוחמות האש שפעלו ללא לאות על מנת להשתלט על מוקדי השריפה".
השריפה כבר כבתה וכעת לממשלת ישראל נותרו שתי משימות עיקריות: תמיכה בתושבים הנפגעים אשר איבדו את רכושם ומציאת האשמים בהצתות. לצד זאת, לא יכולנו שלא להתמלא התפעלות מתושבי חיפה שעל רקע אסון זה התגייסו כאחד בקור רוח מופתי.
וידל: "דווקא לאחר שכולנו נחשפנו להרמוניה הקיימת בחיפה ובתור תושב רמלה בה חיים ערבים ויהודים, זה לצד זה אני מתמלא צער על המקרה. אני קורא לממשלת ישראל ולרשויות החוק למצות את הדין עם המציתים בצורה הכואבת ביותר״.